Köpinformation

Priser

Priserna på Löplabbet.se gäller vid beställning på Löplabbet.se, inte vid köp i butik. Priserna som anges vid beställningstidpunkten gäller genom hela köpprocessen.

Köp

När du gör ett köp på Löplabbet.se får du en orderbekräftelse på angiven mailadress inom 10 minuter från det att du godkänt och skickat in din order till oss. Har du inte mottagit din orderbekräftelse inom en timma vänligen kontakta Löplabbets kundservice via kundservice@loplabbet.se 

För att genomföra ett köp måste du som kund acceptera Löplabbets allmänna köpvillkor. Ett avtal om köp ingås först när kunden mottagit orderbekräftelsen från Löplabbet via epost.

Kunden bekräftar att de uppgifter som Kunden fyller i är korrekta och fullständigt ifyllda. Kund ansvarar för felaktigt ifyllda uppgifter.

Leverans

Vi skickar endast varor inom Sverige. (You can only purchase goods within Sweden.) För att kunna erbjuda så snabba och effektiva leveranser som möjligt, så ordern låst och ej ändringsbar när du fått ditt ordernummer.

När din order är packad och skickad med posten får du en sändningsbekräftelse på din mail. I mailet finner du även Postens kollinummer så att du kan följa ditt pakets resa till ditt utlämningsställe på Postnords hemsida.

Din beställning levereras inom 1-2 arbetsdagar till ombud och 1-4 arbetsdagar till valfri Löplabbet butik. Du får ett sms när paketet finns att hämta ut hos postens utlämningsställe eller i din närmaste Löplabbet-butik, beroende på vilket leveransalternativ du valt. 

Tiden räknas från det att Löplabbet skriftligen bekräftat beställningen genom orderbekräftelsen. Löplabbet förbehåller sig att leveranstiden kan påverkas av specifika eller särskilda händelser såsom brand, översvämning eller liknande (force majeure). Under högsäsong (t ex jultid och veckodagar då röda dagar infaller) kan leveranstiden bli något längre. Löplabbet tar emot och levererar alla beställningar i den ordning de kommer in till Löplabbet. Vid frågor, kontakta Löplabbets kundservice via kundservice@loplabbet.se 

Öppet köp

Löplabbet erbjuder 365 dagars öppet köp för oanvända varor från den dag du mottagit varan/varorna. Varan skall returneras oanvänd, i oskadat skick, med originalförpackning och med etiketter kvar på varan.

Öppet köp gäller inte för:
Varor som har tillverkats enligt Kundens anvisningar ex. produkter med personligt tryck, produkter med personlig brodyr eller för skidor där bindning monterats.

När du utnyttjar öppet köp betalar Löplabbet tillbaka det belopp som du betalat för varan, inklusive leveranskostnader. Vid retur av del av order återbetalas leveranskostnaden inte.

Vid öppet köp ansvarar du för varans skick under returfrakten.

Retur kan ske på två sätt:
- Kostnadsfri retur i Löplabbet-butik. Tag med följesedel/kvitto samt giltig legitimation till butiken. Bud visar bådas giltiga legitimation. Återbetalning sker direkt i butiken via Klarna.
- Kostnadsfri retur via Postnord till Löplabbet.se (undantag för varor över 20 kg). 

För mer information, se våra Allmänna köpvillkor här.

Ångerrätt

Vid köp av varor på Löplabbet.se har du alltid 14 dagars ångerrätt. Ångerrätten gäller inte för:

(a) varor som har tillverkats enligt Kundens anvisningar ex. produkter med personligt tryck, produkter med personlig brodyr eller för skidor där bindning monterats.
(b) varor med bruten försegling som inte kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl ex.v. underkläder, badkläder och liknande produkter.

För mer information, se våra Allmänna köpvillkor här.

Retur

Löplabbet erbjuder 365 dagars öppet köp för oanvända varor från den dag du som kund mottagit varan/varorna. Varan skall returneras oanvänd, i oskadat skick och med etiketter kvar på varan. Bad- och underkläder som är köpta på Löplabbet.se är inte plomberade och du har möjlighet att returnera. Viktigt är att alla etiketter och ev. plast sitter kvar på plagget. Du som kund ansvarar för att varorna kommer tillbaka till Löplabbet hela och oskadade, varför Löplabbet rekommenderar att du vid retur via Postnord, skickar varorna väl emballerade och i originalkartong. Retursedeln ska ej sättas på orginalförpackningen utan fäst utanpå eventuellt yttre emballage.

Retur kan ske på två sätt:

Retur i Löplabbet-butik
Kunden har möjlighet att returnera köpta varor som köpts på Löplabbet.se i valfri Löplabbet-butik. Retur i Löplabbet-butik är kostnadsfritt. För retur i Löplabbet-butik krävs att följesedel/kvitto kan visas. Vid retur i Löplabbet-butik ska du även visa giltig legitimation. Eventuellt bud visar bådas giltiga legitimation. Återbetalning sker direkt i butiken. Returer som är mot Klarna faktura betalas ut till ditt kontokort i butiken. (Det tar upp till 3 bankdagar innan pengarna finns på ditt konto beroende på vilken bank du har). I dessa fall måste dock alltid Klarnas faktura betalas.

För varor över 20 kg eller träningsmaskiner ska du alltid först kontakta Löplabbets kundservice via kundservice@loplabbet.se 

Retur via Postnord till Löplabbet.se:
Retur kan även ske till Löplabbet.se. Använd den medföljande retursedeln, har du inte en sådan kan du som kund beställa en retursedel genom att kontakta Löplabbets kundservice via kundservice@loplabbet.se.

Fyll i retursedel som finns bipackad i brevet. Ange alltid returorsak. Returadresslappen är förbetald. Du ska alltid använda denna returadresslapp. På returadresslappen finns alla uppgifter som behövs för att returen ska komma rätt. Retur via Posten bör ske i originalemballage. De instruktioner som anges på retursedeln skall följas och anledningen till returen anges. Löplabbet ersätter aldrig returfraktkostnader som uppkommit på annat sätt. Du som kund står för transportrisken.

Återbetalning sker på det sätt som ordern betalades. Avgifterna är desamma oavsett hur många varor som du köpt. Vid delretur återbetalas därför inte betalnings- och leveransavgifter. Återbetalning av returnerat paket sker inom 30 dagar.

Vid köp av varor på Löplabbet.se har du alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distanshandelslagen. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp genom att meddela Löplabbet detta inom 14 dagar från det att du mottagit den beställda varan. Som en extra trygghet erbjuder Löplabbet istället 365 dagars öppet köp enligt de förutsättningar som framgår i dessa Villkor för att måna om dig som kund om du skulle ångra dig.

Byte

Du som kund har rätt att byta beställd vara inom 365 dagar efter att varan mottagits. Byte av vara ska ske i någon av Löplabbets svenska butiker mot uppvisande av den följesedel/kvitto som medföljer varan vid leverans. Byte kan inte ske via Löplabbet.se. Varan ska återlämnas oanvänd, i oskadat skick och med etiketter kvar på varan. Bad- och underkläder som är köpta på Löplabbet.se är inte plomberade och du har möjlighet att returnera. Viktigt är att alla etiketter och ev. plast sitter kvar på plagget.

Reklamation

Löplabbet garanterar att varje försändelse undersöks innan den skickas till dig som kund. Skulle varan trots detta ändå vara trasig eller felaktig när den anländer till dig kan varan reklameras i valfri Löplabbet-butik. Kunden ska ta med kvitto eller faktura för att kunna genomföra reklamationen. Vid reklamation i Löplabbet-butik ska även giltig legitimation uppvisas. Eventuellt bud visar bådas giltiga legitimation

Löplabbets kundservice tar inga beslut i reklamationsärenden.