Logo Umara
Umara U LOADER VANILJ/PÄRON 1000MG SPORTDRYCK Grå
Umara
Dam, Herr

U LOADER VANILJ/PÄRON 1000MG SPORTDRYCK

Umara U LOADER VANILJ/PÄRON 1000MG SPORTDRYCK Grå
265 kr
  • Fri frakt & fria returer till butik
  • 1-4 dagars leveranstid
Betala snabbt och smidigt med Klarna
Klarna
  • Palatinose som enda kolhydratkälla med lågt glykemiskt index (GI)

  • Carboloader som är snäll mot tänderna

  • 100%-igt upptag och ger 4kcal/g

  • 100% vegansk

U Loader innehåller Palatinose som enda kolhydratkälla. Palatinose är varumärkesnamnet på en stärkelse som heter Isomaltulose. Det är en stärkelse med lågt glykemiskt index (GI) vilket inte är optimalt för en sportdryck som du vill ha snabb energi ifrån, men för en carboloader är det perfekt. Upptaget är 100% och den ger 4kcal/g vilket är likvärdigt med de kolhydratkällor Umara har i sina sportdrycker.

Den främsta anledningen till att Umara valt just Palatinose är att det är den första och hittills enda stärkelsen som har den internationella stämpeln "Happy Tooth" som Tooth Friendly International ger ut till produkter som inte har en negativ påverkan på våra tänder. Palatinose är inte en effektiv kolhydratkälla för sportdryck då den tas upp 4-5 gånger långsammare än Umaras kolhydratkällor i sportdryck och gel. Energin levereras därmed långsamt till våra muskler, något som inte är intressant under tiden vi tränar och tävlar.

Under en kolhydratladdning som pågår under 2-3 dagar inför tävling så spelar hastigheten på upptaget ingen större roll (dvs om kolhydraterna lagras in som glykogen i musklerna på 10 minuter eller först efter 40-50 minuter) och med tanke på att Palatinose är snäll mot tänderna så har Umara valt denna stärkelse.

Pro tip: Kreatin Monohydrat i samband med kolhydrater har visat sig leda till 82% snabbare glykogeninlagring jämfört med bara kolhydrater över en 24h period. Umara rekommenderar därför att köpa till kreatin om du är ute i sista sekund och behöver toppfylla depåerna. Vid en normal uppladdning på 2-3 dagar så hinner kroppen lagra in kolhydraterna som glykogen i musklerna och då behöver du inte optimera med ett samtida kreatinintag. Men är du ute i sista sekund och vill vara opti så är det ett tips.

Utvecklad av Biomedicinare i Sverige och tillverkad i Sverige. Tillverkad enligt HACCP / GMP. Alla dessa steg är kvalitetsgarantier i syfte att du som kund alltid ska vara säker på att det du köper är säkert och av högsta kvalitet.

Samtliga ingredienser är godkända hos EFSA (European Food Safety Authority). 100% vegansk.

Innehåll: Palatinose (Isomaltulose), Surhetsreglerande medel (Citronsyra), Arom, Sötningsmedel (Sukralos).

Allergener i innehållsförteckningen är utmärkta i fetmarkerad stil (i de fall allergener finns i produkten).

Användningsinstruktion: Blanda 2 skopor (~75g) i 500-750ml vatten. Drick 2-4 flaskor om dagen under 2-3 dagar före tävling för att fylla upp ditt muskelglykogen.

Antal per förp: 14

Förvaring: Torrt

  • Produktnummer
    1577234
  • Leverantörens produktnummer
    11005
  • Artikelnummer
    157723401-VANILJ/PÄRON
  • SKU
    157723401010
  • EAN
    7350080891658

Relaterade produkter

Relaterade produktguider
Vinterlöpning
KLÄ DIG RÄTT FÖR VINTERLÖPNING
Vi får många frågor om hur man ska klä sig när man löptränar under de lite kallare månaderna. Det skiljer sig givetvis var i Sverige man bor, hurdant vädret är och hur och var du ska springa. Kläder är också väldigt personligt. Men det finns några tumregler att utgå ifrån:
Vinterlöpning
SKOR FÖR VINTERLÖPNING
På Löplabbet hittar du många varianter av löpskor som är anpassade för lite vintrigare förhållanden. De absolut viktigaste egenskaperna för en vinterlöpsko är greppet och ovandelens förmåga att stå emot snö och slask. Det finns både dubbade och odubbade skor för vinterlöpning. De dubbade skorna har dubb av slitstark hårdmetall, greppet är fantastiskt men det kan upplevas lite obehagligt att springa på ”ren”asfalt med dubbade skor, underlaget på löprundan varierar ju ofta. De odubbade skorna har en slitsula som är anpassad för vinterförhållanden, dels är mönstret oftast lite grövre men framförallt är gummiblandningen mycket mjukare. Låt er inte luras av ett häftigt mönster i sulan, det är gummits egenskaper som gör den stora skillnaden.