SPRING GÖTEBORGSVARVET MED MAURTEN
Under 2015 upptäckte Maurten hur man underlättar upptaget av energi genom att kapsla in höga koncentrationer av kolhydrater i hydrogeler. Sportdrycken, baserad på bara naturliga ingredienser, blev populär och ett år senare började några av världens bästa löpare använda Maurtens produkter.
Det har alltid varit en utmaning för atleter att på ett skonsamt sätt tillföra energi för att driva kroppen. På 1960-talet insåg forskare att dricka kolhydratlösningar under träning ökade prestandan. Med en blandning av socker, salter och lemonad föddes den första sportdrycken. Men kolhydratdrycker kan orsaka problem. Våra magar har svårt för höga koncentrationer av socker. Maurten lanserade därför ett nytt sortiment av högkvalitativa sportbränslen. De har utnyttjat hydrogeltekniken för att utveckla kolhydratrika och naturliga sportdrycker och energigelar som våra kroppar tål utan risk för magproblem.
Vill du ha guidning hur du tar Maurten under tävling och träning, kolla in vår FUELGUIDE