Logo adidas
adidas SOLAR CONTROL Löparskor Svart
adidas SOLAR CONTROL Löparskor Svart
adidas SOLAR CONTROL Löparskor Svart
adidas SOLAR CONTROL Löparskor Svart
adidas SOLAR CONTROL Löparskor Svart
adidas SOLAR CONTROL Löparskor Svart
adidas SOLAR CONTROL Löparskor Svart
adidas
Dam

SOLAR CONTROL Löparskor

4.7
(20 recensioner)
adidas SOLAR CONTROL Löparskor Svart
-30%
1120 kr
REA
1599 kr
 • Fri frakt & fria returer till butik
 • 1-4 dagars leveranstid
Betala snabbt och smidigt med Klarna
Klarna
 • Utmärkt mängdträningssko

 • Linear Energy Push-system hjälper till att lotsa foten "rätt"

 • EVA med dubbel densitet i en "ramkonstruktion" för extra stabilitet

 • BOOST-material som ger gott om dämpning och energiåtergivning

SOLAR CONTROL är en utmärkt mängdträningssko från Adidas. En bra sko att ha som bas i löpargarderoben. Modellen ger extra stabilitet tack vare Adidas LEP 2.0 (Linear Energy Push-system), som hjälper till att lotsa foten "rätt" under stödfasen för att därefter kunna ge ett kraftfullare frånskjut som i sin tur driver dig framåt mer effektivt.

Mellansulan består utav EVA med dubbel densitet som bildar en slags "ramkonstruktion". Denna design gör skon stadig för att den ska kunna hantera en eventuell överpronation. Samtidigt så är EVA-materialet inte för rigitt utan gör att skon även fungerar väl för mer neutrala löpare. Förutom EVA består mellansulan utav Adidas berömda BOOST-material som ger gott om dämpning och energiåtergivning.

Den ventilerande ovandelen i mesh smiter åt runt hålfoten för att hålla foten säkert på plats. Dock så är framfoten rymligare vilket ger gott om utrymme för dig med lite bredare fot (i synnerhet framfot) och ger också mer plats för framfoten att expandera på under stöd- och frånskjutsfasen. Hälkappan är uppdelad med ett mjukare parti mitt bak vilket bidrar till ett säkrare hälgrepp med en samtidig avlastning för hälsenan och dess fäste.

Ovandelen består av minst 50 % återvunnet innehåll vilket är en av alla de lösningar som Adidas har för att bidra till att plastavfallet stoppas.

Yttersulan i Continental gummi ger ett bra grepp och sulan har delats upp i enheter för att vara mer följsam.

 • Mellansulans dropp: 10 mm (häl: 33 mm / framfot: 23 mm).
 • Vikt: 300 gram i US 8 (40).
 • Produktnummer
  1525499
 • Leverantörens produktnummer
  GY1656
 • Artikelnummer
  152549901-CBLACK/FTWWHT/GREFIV

Relaterade produkter

Relaterade produktguider
Vinterlöpning
KLÄ DIG RÄTT FÖR VINTERLÖPNING
Vi får många frågor om hur man ska klä sig när man löptränar under de lite kallare månaderna. Det skiljer sig givetvis var i Sverige man bor, hurdant vädret är och hur och var du ska springa. Kläder är också väldigt personligt. Men det finns några tumregler att utgå ifrån.
Vinterlöpning
SKOR FÖR VINTERLÖPNING
På löplabbet hittar du många många varianter av löpskor som är anpassade för lite vintrigare förhållanden. De viktigaste egenskaperna för en vinterlöpsko är greppet och ovandelens förmåga att stå emot snö och slask. Det finns både dubbade och odubbade skor för vinterlöpning. De dubbade skorna har dubb av hårdmetall som är väldigt slitstarka, greppet är fantastiskt men det kan upplevas lite obehagligt att springa på ”ren”asfalt med dubbade skor, underlaget på löprundan varierar ju ofta. De odubbade skorna har en slitsula som är anpassad för vinterförhållanden, dels är mönstret oftast lite grövre men framförallt är gummiblandningen mycket mjukare. Låt er inte luras av ett häftigt mönster i sulan, det är gummit som gör den stora skillnaden. Det finns det oändligt många variationer på underlag under vintern, dels beroende på vart i vårt långa land man bor, men även beroende på tidpunkt och närmiljö. Utgå från hur din löpning och miljö ser ut när du väljer vinterlöpsko, ska du mestadels springa i en storstad kanske inte behovet av metalldubb är lika stort som i skogen. Ingen springer som du.