LÖPLABBETS TIPS FÖR VINTERLÖPNING
Vinterlöpning

LÖPLABBETS TIPS FÖR VINTERLÖPNING

JÖRGEN & LINNÉAS TIPS FÖR VINTERLÖPNING

Att löpträna på vintern är en fantastisk upplevelse, men det förutsätter att du har rätt utrustning och anpassar dig efer vädret. Jörgen och Linnéa ger sina bästa råd om hur du klarar av vinterlöpningen på bästa sätt. 

JÖRGEN & LINNÉAS TIPS FÖR VINTERLÖPNING

  • Anpassa träningspassen och farten efter väder och underlag. Fastna inte i veckans planerade pass, håll det lite mer öppet under veckor när vädret är sämre. 
  • Klä dig efter ansträngning, värm upp/ner i överdragskläder. När du springer snabbare intervaller och kroppen jobbar hårt producerar du mycket värme och behöver förvånansvärt lite kläder på dig trots att det är kallt ute. Vid lugna pass däremot kanske du behöver en extra tröja.
  • Dela upp långpasset i två lite kortare pass. När du är ute riktigt länge riskerar du att bli nedkyld i slutet på löpturen när kroppen är fuktig och intensiteten sjunker. Att dela upp passet är en smart lösning för att inte riskerara att bli nedkyld och bli sjuk.
  • Använd Airtrim värmeväxlare (när det är riktigt kallt) för att spara på luftrören. Luften du andas in genom filtret värms och fuktas av din utandning och dina luftrör skyddas därmed mot torr och kall luft. Airtrim gör att du utan ansträngning kan promenera, träna och vara utomhus längre stunder vintertid.
  • Merinoull är perfekt på de längre passen, det värmer även när det är fuktigt. På Löplabbet hittar du mössor, strumpor, underställ och buff i merinoull. 

Andra 'Vinterlöpning' inlägg