SPRING SMARTARE - MX-PRO

Testet genomförs på löpband och i olika hastighetsnivåer som du själv väljer. Löptiden är cirka 45 sekunder per vald fart. Två 3D-kameror scannar av löpsteg, symmetri i rörelsemönster och belastningsnivå på leder. Resultatet blir din kompletta biomekaniska löpprofil, det vill säga en uppställning över löpvärden som påverkar din löpekonomi (hur energieffektivt du springer).

På så vis kan vi se vad du behöver förbättra för att få maximalt ut av din kondition samt förebygga skador.
Efter avslutat test sker genomgång av testresultaten samt praktisk tillämpning av dessa.

  • Var på plats 15 min innan din testtid för att byta om och eventuellt värma upp. 
  • Var ombytt till din testtid. (Vi har omklädningsrum.)
  • För bästa resultat, bär kroppsnära kläder. Löparshorts är ej att föredra.
  • Använd gärna dina egna, rena, löparskor som du är van vid. I annat fall finns skor att låna.
  • Långt hår bör sättas i en tight knut i nacken.

Tidsåtgång: Cirka 30 minuter inkl. uppvärmning och utvärdering
Pris: 999 kr

MX-PRO finns förnärvarande på Löplabbet Kungsgatan Stockholm och på Löplabbet Uppsala.

FÖR ATT BOKA VÄLJA BUTIK 


OM MX-PRO

Vårt avancerade system för löpanalys vi kallar MX2 består av ett löpband med inbyggda kraftsensorer, en djupkänslig 3D-kamera och mjukvara som analyserar allt i minsta detalj. Med detta system kan vi se och jämföra hur en löpare presterar med olika skor.

Det unika med MX2-systemet är att det är skorna tillsammans med löparens individuella löpstil och fysiska förutsättningar vi jämför. Det innebär att betyget på skorna och vilken sko som passar bäst beror på löpstil, kroppstyp och även på farten skorna testas i. Den sko som passar bäst för en löpare behöver inte vara den bästa för en annan. De faktorer vi tittar extra på är skornas Energiåtergivning, Stötdämpning och Stabilitet. Energiåtergivningen är hur mycket energi vi får tillbaka från skon i frånskjutsfasen. Stötdämpningen handlar om hur mjukt vi springer tillsammans med skon och stabiliteten visar på hur bra stegrepabiliteten är, alltså hur jämnt vi springer. Vi får även fram rörelse i fotled och knä, fotisättning och en löparprofil.

De 6 olika löparprofilerna bygger på data från 50 000 olika tester och här kan vi ge tips på eventuella förbättringar för att öka effektivitet och minska risk för skador. All denna data kan du som medlem i Team Löplabbet komma åt på dina sidor på Löplabbet.se och analysera i lugn och ro. Denna jämförelse av skorna tillsammans med hur ni upplever löpkänslan och passformen hjälper er att hitta de skor som är bäst anpassade för just er.