THE NORTH FACE FLIGHT VECTIV™

Nu lanserar The North Face VECTIV™, en skoteknologi anpassad för tuffa underlag.
Det har tagit mer än två år, stora investeringar och över 1000 mil i trailspåret – men det har gett ett fantastiskt resultat. The North Face är stolta över att kunna lansera en revolutionerande sulkonstruktion – speciellt framtagen för att möta de tuffa krav som ställs i utmanande terräng.

Den första modellen som lanseras är Flight VECTIV™, marknadens första terränglöparskon med kolfiberplatta. En premiummodell som enligt oberoende tester har visat sig minska belastningen på skenbenet med 10 % vid löpning i nedförsbacke. Den nya skon är designad för att effektivisera löpsteget i terräng som tillsammans med karbonplattans energiåtergivning gör att löparen kan springa längre och mer bekvämt, med mindre negativ påverkan.

- Flight VECTIV är snabba, lätta och receptiva säger Kaytlyn Gerbin, löpare för The North Face. Kolfibersulan gör att skorna känns snabba och högpresterande, medan den tajta och lätta ovandelen ger skorna en nästan skräddarsydd passform. Jag har sprungit i och litat på att de här skorna tar mig framåt i alla miljöer, från Wonderland Trail i nordvästra USA till Transgrancanarias på Kanarieöarna.

Sedan VECTIV™ introducerades har tio av The North Face löpare satt 13 nya rekord på olika platser i världen, bland annat Kaytlyn Gerbin med 18 timmar, 41 minuter och 54 sekunder på Wonderland Trails, Coree Woltering med 21 dagar, 13 timmar och 35 minuter på The Ice Age Trail och Pau Capell på UTMB (Ultra-Trail du Mont-Blanc) med 21 timmar, 17 minuter och 18 sekunder.