Löplabbet - ingen springer som Du.

Vi är Löplabbet

Vi är Löplabbet

Du har kunnat läsa lite om vår filosofi och våra ledord. Det är ord och förblir endast ord tills du möter oss. Du får redan här möta några ur Löplabbets personal som svarar på frågor och delar med sig om sina tankar kring jobbet och livet på språng.

Anna Allringer, vik Butikschef i Skrapan Stockholm

Jag har arbetat på Löplabbet i snart 5 år. Började som säljare i St Eriks butiken, flyttade till Skrapan när butiken öppnades och såg det som en kul erfarenhet att vara med och öppna en helt ny butik. Vikarierar nu som Butikschef i Skrapan. Jag har det övergripande ansvaret för butiken och personalen.

Jag har ingen favoritrunda men älskar att springa i skogen. Terräng eller skogslingor....I LOVE IT :) Lugnet som skogen skänker i kombination med det varierande underlaget är för mig ett vinnande koncept :) Gillar även att bansträckningen är så varierande och springer man i skogen är det oftast kuperat. Älskar att springa i alla väder :) att få halka runt i gegga och lera och få skita ner sig är en härlig känsla! Springa en kall vinterdag med strålande sol är en magisk upplevelse. Alla årstider och i alla väder, ingenting kan stoppa en löptur i skogen :)

Jag springer i flera olika skor. Bland annat en Saucony Fastwich, en lättviktsko som jag springer mina intervallpass i. Jag gillar den lätta känslan och att dämpningen känns fast vilket jag upplever som en skön löpkänsla. Just nu springer jag mycket i mina Salomon Speedcross som är en terrängsko. Den grova sulan gör att det blir ett bra grepp i underlaget och överdelen är vattenavisande vilket gör att jag håller mig torr och varm om fötterna. Jag klär mig i Nikes Element Sheild jacka som är en lite varmare jacka och som är vindtät över bålen. En lätt och smidig jacka som håller mig varm. Under vintern tränar jag mycket i merinoplagg från Icebreaker, de håller värmen även när de blir fuktiga av svett.

Passionerad är det av våra ledord jag identifierar mig mest med. Jag ÄLSKAR att träna. Det är roligt att få jobba med det man brinner för. Att dagligen få träffa människor och prata löpning/träning är inspirerande och givande.
 

Richard Mattson, Ortopedtekniker Göteborg

Jag jobbar som ortopedtekniker på Östra Hamngatan, där jag gör avlastande fotbäddar för ömma och trötta fötter/kroppar. Jag började på Löplabbet 1995 och var borta ett knappt år mellan -97 och -98. Jag har jobbat som butikschef i några år innan jag började med ortopedtekniken.

Jag gillar att springa i Änggården bakom Botaniska Trädgården i Göteborg. Mycket backar och lite knixit bitvis. Under samma runda springer jag både i lummig skog och lite mer öppet landskap med ljung. Släta grusvägar och knöliga stigar med rötter och stenar.
Jag springer hellre en kortare runda på 30-45 min i lite högre fart än långt och långsamt.

Just nu springer jag i Karhu Strong Ride, en stabil sko med mycket löpkänsla. GORE RUNNING WEAR gör jättefina jackor med Windstopper som fungerar året runt.

Av Löplabbets ledord identifierar jag mig med Tävlingsinriktad. Jag försöker alltid göra den bästa fotbädden eller den bästa skoutprovningen någonsin till varje ny kund.

Camilla Andén, Butikschef Lund

Som butikschef i Lund är jag ytterst ansvarig för butikens drift och personal. Jag har arbetet inom företaget i tre år. Under tiden jag studerade till Folkhälsovetare i Malmö började jag jobba extra på Löplabbet i Malmö, även Löplabbet Tjej. Då löpning är mitt stora intresse har jag trivts mycket bra och började jobba heltid när Löplabbet öppnades i Lund hösten 2009. Sedan våren 2010 är jag butikschef här i Lund.

Min favoritrunda är vid Klostergården i Lund. Mjukt underlag och mycket natur. Där finns även hästar då man springer rakt igenom en hästhage. Det är extra fint en tidig höstmorgon då solen precis gått upp.

Just nu springer jag i Mizuno Inspire - smala i lästen och lite hårdare i dämpningen vilket ger bra löpkänsla. Jag gillar även Salomons Tights eftersom de är gjorda i ett skönt stretchmaterial som ger mig rätt rörelsefrihet.

Av Löplabbets ledord identifierar jag mig med Passionerad, för löpning är verkligen min passion. Det är roligt att få jobba med det jag brinner för. Passion gör livet meningsfullt, då blir livet automatiskt roligare och man blir bra på det man gör. Passionen gör mig nyfiken på livet och fungerar för mig som en drivkraft, att hela tiden vill bli bättre på det jag gör.

Jennie Forsberg, Säljare Göteborg

Jag har arbetat som säljare i butiken här på Östra Hamngatan i Göteborg i drygt fem år. Största delen av arbetet består i att möta kunder och deras behov. Jag är klädansvarig i denna butiken och därför är uppackningen och exponeringen av kläderna en av de saker jag tycker är roligast, utöver kundmötet.
När jag kom ny till Göteborg blev arbetet på Löplabbet snabbt en fast punkt i tillvaron. Självklart var det i början ibland lite skrämmande att inte ha svar på alla frågor man fick från kunderna, men nu, efter fyra år, är det snarare roligt att få en fråga som man inte kan besvara på en gång utan får forska lite för att få fram svaret på.

Min favoritträningsrunda är för mig minst lika mycket en sinnesstämning som en geografisk plats, men eftersom denna sinnesstämning ofta infinner sig när jag är på rätt plats beskriver jag den. Platsen är en liten idyllisk by på de norduppländska slätterna (med andra ord slipper jag gärna uppförsbackar). Solen steker, grusvägen jag springer på är kantad av blommor och slingrar sig fram genom ett landskap med kohagar och röda stugor med vita knutar, där uppstår mitt löp-nirvana.

Det mest optimala är såklart när jag får springa denna runda i mina absoluta favoritskor, Mizuno Elixir. De är lätta, snabba och mjuka och på så sätt ultimata för mig.
När det gäller funktionsplagg är det extra viktigt vintertid. Det jag allra helst tar på mig är min varma, sköna och dessutom snygga merinoulltröja från Salomon. Den fungerar också som översta lager en klar och vindstilla vinterdag, eller under vindjackan då jag ska ut och trotsa de isande snöstormarna. Merinoullen gör vintern lite lättare att uthärda, helt enkelt!

Jag anser att alla Löplabbets ledord är viktiga, men jag identifierar mig mycket med Passionerad. Det är helt underbart att på jobbet få diskutera det jag brinner mest för. Jag får dela erfarenheter om morgonens löprunda i regn och blåst (ja, det är i Göteborg jag bor) och ge tips på såväl utrustning som träningsupplägg. Det är enormt stimulerande.