Löplabbet - ingen springer som Du.

Löplabbet Terrängskotest 2015

Löplabbets terrängskotest 2015

I bästa fall hade det funnits en sko för allting. Men någon sådan sko existerar inte. Och det är just därför Löplabbet finns. Vår viktigaste uppgift är att hitta rätt sko för dig och din fot. Vi träffar ofta löpare, både erfarna och nybörjare som fått problem med fötter eller knän. Ibland till och med belastningsskador för att de inte haft rätt skor. I terränglöpning ställs höga krav på både sko och löpare. Det kan faktiskt vara skadligt att använda sina vanliga skor i terrängen.

                    

De flesta skor som säljs idag är testade i labb, där man mätt dämpning och flexibilitet. Det kan låta bra, men vår personal upplever att sådana tester nästan aldrig stämmer överens med verkligheten. Därför har på vi på Löplabbet testat alla våra skor på riktigt – i den miljö de är gjorda för att användas i. Testerna är utförda av vår personal som alla har olika träningsbakgrund. Några friidrottar, andra orienterar, de är äventyrare och triathleter på olika nivåer. Med den bredden får vi en objektiv bild av skorna och det mest rättvisa resultatet.
Denna gång har vi valt ut nitton skor till vårt test. Vissa skor har fått genomlida månader fulla av swimruntävlingar, vissa har används under ultramarathon. Ett test av löpare för löpare.

BJARNE KONING Driftsansvarig Löplabbet

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA TESTET
 

SE FILMEN