Löplabbet - ingen springer som Du.

Spring för Clowner utan Gränser under Göteborgsvarvet!

Löplabbet's picture

Postat av: Löplabbet

2012-02-13 02:51

Än finns det platser kvar i Göteborgsvarvet, de så kallade välgörenhetsplatserna. Läs om hur du kan springa Varvet och samtidigt stödja Clowner utan Gränsers arbete för att barn i utsatta områden ska få behålla glädjen och en positiv inställning till livet!

Välgörenhetsplatserna till Göteborgsvarvet kostar 1000 kronor, varav 500 kronor går till den organisation du valt att springa för. Hur du anmäler dig kan du läsa här! 

Clowner utan Gränser är en ideell organisation som skickar cirkusartister och musiker till flyktingläger, krigsdrabbade områden, barnhem och sjukhus. Med föreställningar, lekar och workshops arbetar de för att sprida hopp, skratt och glädje till barn och vuxna som lever i länder drabbade av krig och katastrofer. Genom att leka och skratta kan de väcka barn och vuxnas framtidstro, vilket är avgörande för att människor ska fortsätta orka kämpa och känna att livet, trots sjukdomar, katastrofer eller krig, är vackert. På så vis stärks även människors psykosociala hälsa.


Fotograf: Malin Korkesaalo

Under 2011 gick pengarna som alla löpare bidrog med bl.a. till deras arbete i Rwanda. De samarbetar med Gisenyi Acrobats, ett kollektiv av barn och unga, som i sviterna av folkmordet under 90-talet, arbetar för att genom cirkus, akrobatik, lek och glädje, skapa trygga forum för barn i utsatthet.

Läs mer om Clowner utan Gränser:
www.skratt.nu
www.facebook.com/clownerutangranser
http://vimeo.com/15947277