Löplabbet - ingen springer som Du.

Niclas kilometrar!

Löplabbet's picture

Postat av: Löplabbet

2012-01-04 11:52

Niclas Jonasson har sprungit sedan barnsben och har varit elitorienterare med bland annat 2 VM-guld i bagaget. För varje kilometer han springer under 2012 så skänker han en krona till Unicef och deras arbete med att hjälpa barn som inte getts samma möjligheter som han själv. Vi på Löplabbet tycker att det är ett fantastiskt bra initiativ och hakar på Niclas utmaning. Vi lägger till en krona per kilometer Niclas springer under 2012.

Så här skriver Niclas på sin insamlingssida

Jag springer i stort sett dagligen och har gjort det sedan barnsben. För några år sedan avslutade jag en framgångsrik orienteringskarriär, med bla 2 VM-guld på meritlistan. Mitt idrottande är numera inte så prestationsinriktat utan jag tränar för att jag tycker att det är kul och får mig att må bra. Det är däremot inte alla barn världen över som får möjligheten att varken känna glädje eller må bra. Många barn dör varje dag av sjukdomar som kan förebyggas. Därför tänker jag under 2012 låta mitt springande gör skillnad för dessa barn. De ska också få en chans att överleva och hitta något som skänker dem glädje. För varje kilometer som jag springer under 2012 kommer jag att skänka 1 krona till Unicefs arbete med att hjälpa dessa barn.

Löplabbet tycker att det är ett mycket fint initiativ och lägger till en krona per kilometer som Niclas springer. Alla kan vi göra något för att förbättra situationen för de som inte getts samma förutsättnigar som oss.

Hjälp gärna Niclas, klicka på bilden för att komma till insamlingen.